2014. december 10., szerda

GEMinida Expedíció!

Kedves észlelők és érdeklődők!

A hétvégére várható a GEMinida meteor raj maximuma, mely az egyetlen olyan raj, amelyik látványosságával még sosem hagyta cserben a Tűzgömbre éhezőket! Bár a maximumot 13/14-e éjszakájára jelzik előre, a raj aktivitása mégis több napra elnyúlik, így a többi raj éles kitörése helyett érdemes már az előtte és az utána levő 1-2 nap is észlelni!
Ennek okán, ha valamikor, akkor MOST érdemes biztosra menni, hogy lássunk belőle valamit!!!

Az ország több részén tervezünk észlelő akciókat, közelebbit - távolabbit, hogy minél többen szerencsével járjunk.

Akik biztosra szeretnének menni, még nem késő csatlakozniuk a pénteken Adria partjaihoz induló Csapathoz! /level@tepi.hu/ Jelenlegi tervek szerint pénteki indulással és hétfői érkezéssel.

Szerda estére jelenleg érdemes Nyugat felé indulni :)
/forrás: sat24.com/

Tipp! Becsehelyen a Canis Minor Obszervatóriumnál gyakran szerencsések az észlelők, kedvező a széljárás, érdemes őket is célba venni! Elérhetőségük: Link (www.nae.hu) (Perkó Zsolt, Gazdag Attila) Nyitvatartás: dec. 13. 18-22:00 - derült idő esetén.

folyamatosan frissül! Illetve akik hazánk területén maradnak, a folyamatosan változó időjárás függvényében érdemes szintén nagyobb távolságokra készülniük! Péntek estére várható több helyen derült, szombat estére viszont már sokat kell küzdenünk a felhőkkel. Főleg nyugat felé lehet szerencsénk.


Akinek sikerül, ossza meg velünk észleléseit, élményeit! Illetve további információk:
tuzgomb@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése