2013. október 28., hétfő

Tűzgömbök Világa elismerés + verseny!

2013 és - a növekvő meteoros aktivitás mellett - nagy örömmel látjuk a meteorok iránt érdeklődők egyre nagyobb aktivitását is! Idén sikerült bevezetnünk a Tűzgömb bejelentő használatát, amit egyre többen használnak iés ezen keresztül az MCSE felé is hatékonyabbá vált az adatbeküldés. Új, rendszeres meteor-fotósokkal bővült a csapat és lelkesedésüknek, eredményüknek köszönhetően nagyobb maximumok idején további észlelők erősítették meteor~fotós eredményeinket!
Országos szinten több rendszeresen észlelő csapattól és "magányos farkasoktól" érkezik vizuális észlelés eredménye, mely tovább segíti közös munkánkat.
Fényesebb Tűzgömbök esetén sikerült idén kidolgozni egy olyan munkamenetet/stratégiát, mellyel egyre hatékonyabban végig tudunk járni akár egy leeső meteorit megtalálására irányuló folyamatot.

Ezt az aktivitást, lelkesedést szeretnénk fenntartani, jutalmazni és továbbra is motiválni mindenkit a szakszerű, eredményes adatgyűjtésre!

Ennek céljából hirdetjük meg az alábbi két "versenyt", melyek évente kerülnek megrendezésre és az év zárásával lesznek jutalmazva. Reméljük motiváló hagyománnyá válik a jövőben és minél többen részt veszünk rajta! :)

 

"Tűzgömbök Világa elismerés"
Első elismerésünk viszonylag szubjektív, összességében veszi figyelembe az észlelő egyéni aktivitását, meteorozással kapcsolatosan bármilyen területen: észlelés, fotózás, szervezés, adatgyűjtés, tájékoztatás, észlelő esték szervezése, fórumokon való aktivitás, programok, számítások, meteorit keresésben való részvétel, meteoros ismeretek átadása, rendszeres cikkek...stb.  
Erre a címre bárki tehet javaslatot az adott év december 14-én éjfélig a tuzgomb@gmail.com címre, akár rövid indoklással. Az eredményt ezt követően tesszük közzé.



"Év Legjobb Meteor~vadásza"
Ezt az elismerést egy egész éves verseny alapozza meg, melyet számolható pontrendszer alapján folyamatosan nyomon követhetünk majd a blogban! Minden indulónak neveznie kell az alábbi e-mail címen: tuzgomb@gmail.com 
Meg kell adnia valódi nevét és egy "Meteor~vadász" fantázia nevet /utóbbi lesz csak nyilvános/, írnia magáról pár sort: "Hogyan szokott meteorokra vadászni?" 
Az adott év január 1-én 12:00 órától indul a verseny és a következő év január 1. 12:00 óráig tart. Addig kell beküldeni a pontrendszerbe tartozó eredményeket.

És hogy mire lehet pontot kapni?

Minden egyes IMO által visszaigazolt észlelt óra után 1 pontot. (ITT lehet beküldeni)
És 3 vizualizált meteoronként szintén 1 pont.
Minden egyes beküldött meteor fotó után 1 pontot. (tuzgomb@gmail.com)
Minden egyes beküldött Tűzgömb észlelésről 3 pontot + 3 pont, ha rajz, kép, ábra, fotó is érkezik róla! 
Minden beküldött Tűzgömb felvétel után 3 pont!

A versenyre regisztrálhatnak videometeoros kameraüzemeltetők is, akik e-mail címünkre külön elküldve 3 pontot kapnak a kamerájuk által fogott tűzgömbök után (adatokkal együtt)!

Nem titok, hogy az elismerésen, medálon, időközben folyamatosan felajánlott ajándékokon túl nem csak a győztes, hanem mindenki hozzájárulhat a hazai meteoros aktivitás hatékony dokumentálásához, rutinná válik az adatok pontosabb feljegyzése és azok "közkincsé tétele" hivatalos fórumokon keresztül.

A verseny állását az év folyamán mindenki folyamatosan nyomon követheti a blogunkon található aloldalon: ITT


Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!

Az első verseny 2014. január 1-én 12 órakor fog indulni, de regisztrálni rá, akár már most is lehet és az év folyamán bármikor: tuzgomb@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése